Ansulex brandsläckningssystem

Ungefär hälften av alla bränder i restauranger och hotell startar i köket.
I de flesta fall är brandhärden matolja och fett från stekbord, spisar eller
i imkanaler och fritöser.

Fettbränder är svårsläckta och självantänder igen efter släckning om de inte släcks med rätt metod. Faran är också stor för personskador och att bränder sprider sig genom ventilationskanaler till andra delar av byggnaden.

För fettbrand är ett automatiskt släcksystem det optimala. Dafo levererar och installerar Ansulex släcksystem levereras. Systemet är vätskebaserat och speciellt framtaget för brand i fritöser, filter, griller och ventilationskanaler. Viktiga egenskaper är:

  • Återantändning hindras av Ansulex-vätskan som ligger kvar.
  • Systemet är såväl manuellt som automatiskt.
  • Släckmedelsbehållarna tar mindre plats och monteras normalt i rostfria skyddskåp
  • Ansulex släckvätska är ofarlig för personal och tvättas lätt bort efter släckning

Ett utav USA:s största brandmaterialsföretag är tillverkare av systemet är Ansul. Systemet uppfyller kraven enligt den amerikanska NFPA-standarden. Det är ett utav världens mest använda släcksystem för restaurangkök och används av ett antal internationella hotell- och restaurangkedjor t ex Burger King och McDonalds.

Mer än 1000 system finns installerade i Sverige.
Brandmyndigheter och försäkringsbolag har godkänt dem.